Sastojci:
– 350 g mariniranih pečuraka
– 1 glavica crnog luka
– 250 g pelata paradajza
– 1/4 celera
– 1 šargarepa
– 1 dl crnog vina
– 1 crvena paprika
– 1,5 l supe od povrća
– prstohvat belog luka u prahu
– 1 kašičica šećera
– ulje, mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
2. Pelat paradajza samleti u blenderu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu, celer i papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, dodati prethodno oprane i od oceđene marinirane pečurke, pelat paradajza, crno vino, šećer i beli luk.
5. Zatim naliti supom od povrća i začiniti po ukusu. Poklopiti i kuvati dok povrće potpuno ne omekša, a čorba dobije željenu gustinu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net