Sastojci:
– 1 praziluk
– 1 veća šargarepa
– 1 srednja tikvica
– 250 g šampinjona
– 1 kašika seckanog peršuna
– 4 dl soka od paradajza
– 5 dl supe od povrća
– 2 ravne kašike gustina
– mešavina začina
– ulje
– biber
Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke, a šampinjone na četvrtine.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom sipati sok od paradajza i supu od povrća i ostaviti da proključa.
5. Nakon toga dodati tikvice i šampinjone pa nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, peršun i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
Isprobajte i…
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net