Sastojci:
300 g pilećeg belog
mesa
2 glavice crnog
luka
80 g celera
2 šargarepe
1 manji brokoli
1 limun
2 dl pavlake za
kuvanje
1/2 veze peršuna
2 kašike gustina
mešavina začina,
ulje
Priprema:
1. Crni luk, celer i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Pileće belo meso takođe iseći na kockice.
3. Brokoli očistiti od korena i iskidati na manje cvetove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
5. Zatim dodati piletinu i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Sipati 2 l vode i ostaviti da proključa. Dodati cvetove brokolija i začine po ukusu pa kuvati da svi sastojci omekšaju.
7. Pred kraj dodati gustin razmućen u malo vode i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
8. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, pavlaku za kuvanje i seckani peršun.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net