Sastojci:
– 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
– 1 glavica crnog luka
– 1 šargarepa
– 150 g brokolija
– 150 g karfiola
– 2 kašike pavlake
– 1 limun
– 2 kašike gustina
– 2 dl mleka
– mešavina začina
– ulje
Priprema
1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk iseći na kockice.
2. Šargarepu izrendati na krupno rende, a karfiol i brokoli iskidati na cvetove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mešavinu mleka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.
D.S.