Sastojci:
4 tikvice (courgette)
1 šargarepa
1 šolja bulgura
2 šolje vode
100 g tvrdog sira
1 limun
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Tikvice oprati, odrezati im vrh, prepoloviti po dužini, izdubiti i kratko blanširati.
2. Nakon toga ostaviti ih da se dobro ocede.
3. Izdubljeno meso tikvica iseckati. Šargarepu oguliti i izrendati.
4. Na malo ulja propržiti tikvice i šargarepu, pa dodati bulgur i kuvati 15 minuta na umerenoj temperaturi. Skloniti sa vatre i poklopljeno ostaviti da odstoji 5-6 minuta.
5. Izdubljene tikvice položiti u pleh obložen papirom za pečenje i napuniti pripremljenim filom od povrća i bulgura. Između tikvica poređati kolutove limuna i sve još jednom zaliti tankim slojem ulja.
6. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC 15-ak minuta tj. dok tikvice ne svenu a zatim posuti rendanim sirom i nastaviti sa pečenjem dok se sir ne rastopi.
7. Dekoristati i poslužiti dok je toplo uz preliv na bazi jogurta ili salatu od svežeg povrća.