Sastojci:
Testo
540 g jogurta
250 g šećera
120 ml ulja
300 g brašna
100 g seckanih oraha
4 kašike mlevenog keksa
20 g kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
Glazura
120 ml mleka
120 g šećera
150 g margarina
150 g čokolade
Ostalo
200 g očišćenih višanja
Priprema:
Testo
1. U odgovarajuću posudu sipati jogurt, šećer i ulje, pa mikserom mutiti nekoliko minuta da se
dobije glatka masa, a zatim lagano mešajući dodati brašno prethodno sjedinjeno s kakao prahom i sodom bikarbonom. Na kraju umešati seckane orahe.
2. Pripremljenu smesu uliti u podmazanu tepsiju posutu mlevenim keksom i peći na 200°C oko 25 minuta. Pečen kolač ostaviti da se ohladi.
Glazura
1. Na laganoj vatri zagrejati margarin, dodati šećer, mleko i čokoladu pa lagano mešati sve sastojke dok se ne dobije glatka smesa.
Finalni postupak
1. Ohlađen kolač iseći na kocke i ravnomerno preko kolača rasporediti očišćene višnje.
2. Toplu čokoladnu glazuru preliti preko kolača i ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi.