Sastojci:
1 šolja (od 2 dl) crnog pirinča
2 šolje vode
ulja po potrebi
100 g graška
2–3 šargarepe
100 g kukuruza šećerca
1 filet pilećeg belog mesa
Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipajte pirinač i dve čaše vode. Posolite po ukusu i dodajte kašičicu ulja, pa ostavite da provri. Pirinač kuvajte poklopljen na umerenoj temperaturi oko 45 minuta, jer je reč o vrsti kojoj je potrebno duže vreme. Prilikom kuvanja, pirinač će poprimiti tamnoljubičastu boju.
2. U međuvremenu skuvajte grašak, šargarepu seckanu na kockice i kukuruz šećerac u malo pouljenoj i posoljenoj vodi. Kada povrće omekša (ali ne previše), skinte ga sa vatre i ostavite sa strane.
3. Filet piletine isecite na šnicle željene veličine, malo posolite i na malo zagrejanog ulja ispecite na gril tiganju, da lepo porumeni sa obe strane.
4. Pirinač ako je potrebno ocedite od suvišne tečnosti, pa ga pomešajte sa kuvanom šargarepom, graškom i kukuruzom. Sve lepo sjedinite kašikom i posolite po ukusu.
5. Gotovu grilovanu piletinu složite na tanjir i pobiberite, te servirajte uz kuvani crni pirinač sa povrćem.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net