Sastojci:
za beli deo
– 150g šećera
– 100 ml vode
– 250g Dijamant margarina
– 150g mlevenog keksa
– 100g kokosovog brašna
– 50g bele čokolade
– 1 kesica vanilin šećera
za crveni deo
– 300g višanja
– 150g šećera
– 150g Dijamant margarina
– 300g mlevenog keksa
za glazuru
– 100g čokolade
– 4 kašike Dijamant ulja.
Priprema
Za beli deo: šećer i vodu staviti u šerpu i zagrejati. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati još dva minuta. Skloniti sa ringle i dodati Dijamant margarin, belu čokoladu i vanilin šećer. Promešati pa dodati keks i kokos. Rastanjiti na poslužavniku.
Za crveni deo: višnje samleti pa kuvati dok ne ispari sva tečnost. Dodati šećer, prokuvati a zatim i Dijamnt margarin pa kuvati još 5 minuta. Skloniti sa sporeta i dodati keks. Crveni deo rastanjiti preko belog dela. Preliti glazurom od čokolade i Dijamant ulja, posuti listićima badema.
Recept Suzane Mitić iz Velike Plane