Priprema:
1. Crni luk, paradajz i papriku iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, polovinu crnog i beli luk, jedno jaje, mlevenu papriku i začine po ukusu. Zatim postepeno dodavati prezle i mesiti dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje ćuftica.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice a zatim ih poslagati u podmazanu vatrostalnu posudu.
4. Posebno na malo ulja propržiti crni luk, papriku i paradajz pa začiniti po ukusu.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
6. Ćuftice preliti dinstanim povrćem a zatim preko njih rasporediti obareni pirinač i preliti mešavinom mleka, pavlake i jednog jajeta. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.