Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
pola glavice crnog luka
2 kašike prezle
1 jaje
350 g paradajz sosa
1 dl crnog vina
1 veza bosiljka
ulje
so, biber
Priprema:
1. Sitno iseckati beli i crni luk, pa u dubljoj posudi pomešati s mesom.
2. Dodati jaje i prezle, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Rukama dobro umešati sve sastojke.
3. Dobijenu smesu ostaviti da odstoji sat vremena u frižideru.
4. Nakon toga vlažnim rukama oblikovati ćufte željene veličine.
5. U dubljem tiganju dobro zagrejati ulje, pa ubaciti ćufte i pržiti sa svih strana dok ne porumene.
6. Smanjiti temperaturu, te dodati paradajz sos i crno vino. Lagano promešati i ostaviti da se krčka oko pola sata.
7. Skloniti sa ringle, servirati i posuti sitno iseckanim bosiljkom.
Foto: Thinkstock
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net