Priprema:
1. Mleveno meso pomešati sa jajetom i bajatom kiflom (prethodno natopljenom i oceđenom od vode) i sitno seckanim lukom. Začiniti po ukusu, sve umesiti rukama i smesu ostaviti da odstoji u
frižideru oko 30 minuta.
2. Nakon toga, dlanovima formirati ćufte željene veličine. Ispržiti ih na dobro zagrejanom ulju. Gotove ćufte ostaviti sa strane.
Sos:
3. Zatim na istom ulju gde su se pržile ćufte, propržiti sitno seckan crni luk, seckanu tikvicu i seckanu papriku.
4. Kada povrće omekša, dodati brašno i neprekidno mešati. Odmah zatim dodati seckani paradajz i sok od paradajza.
5. Začiniti po ukusu, te naliti oko litar vode. Neprekidno mešati, da se ne stvore grudvice, sve dok ne počne da ključa.
Finalni postupak:
1. Kad proključa sos, dodati prethodno ispržene ćufte, na kockice isečen krompir i grašak.
2. Dodati lovorov list i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok krompir i grašak ne omekšaju, a čorba ne dobije željenu gustinu.
3. Po želji dodati svež sitno iseckan peršun.