Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
so, biber
suvi začin
ulje za prženje
Sos
2 kašike brašna
1 kašika senfa
200 ml belog vina
40 g putera
biber, so
suvi začin
Priprema:
1. Sjediniti meso, sitno seckan crni i beli luk, začine i jaja. Izmešati masu tako da se svi sastojci dobro prožmu i masa bude pogodna za oblikovanje. Od pripremljene mase praviti manje ćufte.
2. Na umerenoj temperaturi, na malo ulja, ispržiti ćufte dok ne dobiju zlatnobraon nijansu.
3. Pržene ćufte složiti na tanjir i pokriti alu-folijom, pa ostaviti sa strane, na toplom.
Sos
1. U posebnom sudu razgrejati puter i dodati brašno pa kratko propržiti uz redovno mešanje, vodeći računa da brašno ne promeni boju.
2. Dodati senf i promešati, pa brzo dodati vino i ponovo promešati sastojke.
3. Začiniti prema ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se sos ne redukuje tj. dobije na željenoj gustini.
Finalni postupak
1. Pržene ćufte servirati na tanjir i preliti sosom.
2. Poslužiti uz pire krompir i salatu od cvekle.