Start Glavna jela Meso Ćufte u sosu sa špagetama

Ćufte u sosu sa špagetama

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:

Ćufte:
450 g mlevenog goveđeg mesa
šolja prezli
kašika peršuna
kašika parmezana
1/4 kašičice crnog bibera
1/8 kašičice belog luka u prahu
1 jaje

Sos:
1 crni luk
5 čenova belog luka
1/4 šolje maslinovog ulja
800 g oljuštenog paradajza
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 lovorov list
200 ml paradajz pirea
3/4 kašičice bosiljka
1/2 kašičice crnog bibera

ISPROBAJTE I… Špagete u listovima šunke

Priprema:
1. U posudi promešajte melveno meso, prezle, peršun, parmezan, biber, beli luk u prahu i jaje. Dobro promešajte i napravite 12 loptica. Držite u frižideru dok se ne ohlade.
2. U šerpi na tihoj vatri na maslinovom ulju ispržite crni i beli luk. umešajte paradajz, so, šećer i lovorov list. Poklopite, smaljite temperaturu i pustite da se kuva oko 90 minuta. Umešajte paradajz pire, bosiljak, biber i ćuftice i kuvajte još 30 minuta.
3. Špagete skuvajte po uputstvu i preko njih servirajte ćufte sa sosom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net