Start Deserti Kolači Čupavci

Čupavci

cupavci

  • 80 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Biskvit
3 jajeta
125 ml ulja
300 g brašna
150 g šećera
2 vanil-šećera
100 ml mleka
1 prašak za pecivo
Preliv
100 g putera
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
200 ml mleka
Dekoracija
250 g kokosa

Priprema:

Biskvit
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i vanil-šećer, uz neprekidno mućenje dok se ne rastopi.
2. Nakon toga postepeno dodavati ulje, mešavinu brašna i praška za pecivo, jedno po jedno žumance i mleko, sve vreme polako mešajući varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa razliti u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok kora ne porumeni.
Preliv
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti puter, slatku pavlaku i mleko pa zagrevati dok se puter ne rastopi.
2. Dodati kockice čokolade i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak
1. Prohlađenu koru iseći na manje kocke.
2. Pravougaonike potopiti u smesu od čokolade pa ih uvaljati u kokos.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!