Start Deserti / Torte i kolači Čupavi čoko-rolat

Čupavi čoko-rolat

cupavi rolat

Priprema:

Piškota:
1. U odgovarajućoj posudi penasto ulupati belanca sa šećerom i vanil-šećerom u čvrst šam, te postepeno dodavati žumanca neprekidno muteći.
2. U smesu dodati mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivom i kakaom.
3. Sve dobro sjediniti pa uliti u veći podmazan pleh i peći na 175 °C oko 20 minuta.
4. Gotovu koru prevrnuti na vlažnu krpu i urolati.

Fil:
1. Šećer i griz pomešati u 2 dl mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućenu smesu. Mešati na tihoj vatri dok se ne zgusne, a potom umešati kokosovo brašno, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Nakon toga ulupanu slatku pavlaku sastaviti sa ohlađenim kremom.

Finalni postupak:
1. Piškotu razviti, obilno je premazati filom i uviti u rolat. Rolat premazati preostalim filom.
2. Čokoladu otopiti sa uljem i preliti preko rolata, te posuti kokosovim brašnom.

1
Recept Svetlane Jovičić iz Kragujevca