Sastojci:
2 glavice crnog luka
2 manje šargarepe
1 manji celer
300 g ćurećeg belog mesa
pola glavice manjeg karfiola
1 dl pavlake za kuvanje
1 limun
biber
so
ulje
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i celer očistiti i iseći na kockice. Ćuretinu takođe iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i celer, pa kratko propržiti.
3. Nastaviti s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće napola ne omekša. Ubaciti ćuretinu, te i nju kratko prodinstati. Naliti s 1,5 l vode, ubaciti cvetove karfiola i kuvati dok karfiol ne omekša.
4. Potom cvetove karfiola izvaditi i ispasirati, pa sjedinti sa pavlakom za kuvanje i dodati u čorbu. Začiniti po ukusu i kuvati još 10 min.
5. Neposredno pred služenje nacediti malo limuna.