Sastojci:
– 350 g ćurećeg belog mesa
– 2 jabuke
– 1 ananas
– 100 g oraha
– 100 g majoneza
– 1 dl biljne pavlake
– 0,5 dl belog vina
– 1 zelena salata
– 200 g mariniranih šampinjona
– 3 kašike ulja
– mešavina začina, kari
– beli biber
Priprema
1. Ćuretinu istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane te je iseći na rezance.
2. Ananas preseći uzdužno na pola te izdubiti sredinu i iseći je na kocke. Jabuke oljuštiti i iseći na štapiće, orahe sitno iseckati, salatu iseckati na rezance a šampinjone na listove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, biljnu pavlaku i belo vino, dobro izmešati pa začiniti po ukusu.
4. U pripremljenu masu od majoneza i pavlake dodati ćuretinu, jabuke, ananas, orahe, zelenu salatu i šampinjone, polako izmešati i staviti u frižider da se rashladi.
5. Ohlađenu salatu možete po želji servirati u izdubljene polovine ananasa.
D.S.