Sastojci:
700 g ćurećeg belog mesa
300 g slanine u listovima
2 crvene paprike roge
2 zelene paprike
300 g šampinjona
mešavina začina
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na veće šnicle. Svaku šniclu oštrim nožem zaseći na tri mesta tako da pri vrhu ostane spojena.
2. Zasečeno meso prekriti najlon kesom i blago istanjiti tučkom za meso.
3. Potom listove slanine rasporediti duž svake trake mesa, a pri vrhu ih ukrstiti i pričvrstiti čačkalicom. Potom trake uplesti i na kraju takođe pričvrstiti čačkalicom.
Ćuretina u kari sosu
4. Oblikovane pletenice peći na roštilju sa obe strane dok ne porumene.
5. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i semena, pa iseći na krupnije kocke. Šampinjone iseći na četvrtine. Pripremljeno povrće začiniti po ukusu i pržiti na vrelom ulju dok blago ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz ćureće pletenice.