Start Glavna jela Meso Ćureći gulaš sa kobasicama

Ćureći gulaš sa kobasicama

Clipboard03

Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na krupnije kocke, a dimljenu kobasicu na parčad dužine 4 cm.
2. Crni luk i papriku iseckati na kockice, a pelat paradajza samleti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati ćureće meso te i njega kratko propržiti.
4. Zatim dodati papriku, naliti junećom supom da ogrezne i dinstati na umerenoj temperaturi.
5. Kada je meso napola gotovo, dodati kobasice, beli luk, mleveni pelat paradajza, papriku i začine po ukusu.
6. Dok se gulaš dinsta pripremiti knedle: posebno umutiti 1 jaje, 4 kašike ulja i malo soli te postepeno dodavati brašno i mešati dok se ne dobije gušća smesa.
7. Pred kraj kuvanja gulaša, nauljenom kašikom spuštati u njega smesu za knedle jednu po jednu. Jelo kuvati na umerenoj temperaturi još 10 min. dok knedle ne omekšaju.
8. Na kraju u gulaš umešati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) kako bi se dobila željena gustina.

SAVET PLUS:
Ukoliko se tokom kuvanja gulaša postigne odgovarajuća gustina, ne morate dodavati zapršku.