Start Glavna jela Ćureći lonac

Ćureći lonac

Clipboard23

PRIPREMA:
1. U dublju šerpu staviti pasulj da se kuva, kada voda proključa, procediti pasulj, pa baciti vodu. Sipati ponovo mlaku vodu, pa vratiti pasulj i dodati sitno iseckan čen belog luka, peršun i glavicu crnog luka. Kuvati dok pasulj ne omekša.
2. Ćuretinu iseći na krupne komade, crni i beli luk sitno iseckati, paradajz i slaninu iseći na kocke.
3. U šerpi ugrejati ulje, pa dodati seckan crni luk, slaninu, ćuretinu i beli luk, propržiti pa dodati paradajz i kuvati još 10 minuta.
4. Dodati pasulj sa malo tečnosti u kojoj se kuvao, ćureće kobasice isečene na kolutove i lovorov list, začiniti po ukusu, pa nastaviti kuvanje još 20 minuta.

Recept Smiljane Trivić iz Doboja
Recept Smiljane Trivić
iz Doboja