Sastojci:
– 400 g šargarepe,
– manja glavica brokolija,
– nekoliko listova svežeg peršuna,
– 1 limun,
– 2 čena belog luka,
– nekoliko manjih glavica crnog luka,
– 20 g đumbira,
– 2 kašike soja-sosa,
– 3 kašike ulja,
– 50 g maslaca, biber,
– kašika meda,
– 350 g ćurećih grudi,
– 3 kašike gustina,
– 30 g susama
Pročitajte još…Rolovana ćuretina u mleku
Priprema:
Ćureće grudi izlupajte drvenim tučkom i isecite na trake. Meso uvaljajte u gustin pomešan sa susamom i pržite desetak minuta na dve kašike vrelog ulja. Očišćenu šargarepu isecite na štapiće, a luk očistite od ljuske i ostavite cele glavice. Na rastopljenom maslacu pržite povrće oko pet minuta stalno mešajući. Dodajte kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promešajte, dodajte odvojene cvetove brokolija, pržite još malo i sklonite sa šporeta. U odvojenoj činiji pomešajte kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani beli luk, nastrugani đumbir i iseckani peršun. Sve izmešajte i sosom prelijte meso i povrće.