Start Glavna jela Meso Ćuretina u sosu od rena

Ćuretina u sosu od rena

DH
DH

Sastojci:
– 800g ćurećeg belog mesa
– 4 lista praške šunke
– 200g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 100g putera
– 1 l ćureće supe
– 2 jajeta
– 1/2 veze peršuna
– so, biber
za sos
– 150g rendanog rena
– 2 dl kisele pavlake
– 1 dl belog vina
– sok od 1/2 limuna
– 1/2 veze peršuna
– vegeta, biber
za prilog
– 500g krompira
– 100g putera
– 2 žumanceta
– vegeta, so

Priprema
1. Ćureće grudi iseći na 4 šnicle te svaku istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone, luk i peršun sitno iseckati.
2. U teflonskom tiganju na puteru propržiti šampinjone i luk, začiniti ih po ukusu i ostaviti da se ohlade. U ohlađenu masu umutiti jaja i peršun.
3. Na istanjene ćureće šnicle staviti po list praške šunke, zatim premazati pripremljenim filom od šampinjona, urolovati i zaviti u foliju.
4. Rolovanu ćuretinu u foliji kuvati u supi 30 minuta.
Sos:
Ren prodinstati na puteru pa sipati vino i dinstati dok tečnost napola ne uvri. Zatim dodati kiselu pavlaku, sok od limuna i začiniti po ukusu.
Prilog:
1. Krompir obariti u slanoj vodi, ispasirati ga, sjediniti sa puterom i žumancima, te začiniti po ukusu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje a pripremljenu masu od krompira sipati u dresing džak.
3. Pomoću dresing džaka istiskivati gomilice na papir za pečenje, dok se ne potroši sav fil od krompira, pa ih peći u rerni dok ne porumene.
Finalni postupak:
Kuvane ćureće šnicle osloboditi od folije te ih poslagati na tacnu za služenje, preliti sosom od rena i služiti uz korpice od krompira.