Sastojci:
6 ćurećih bataka
1 kašika brašna
500 ml tečnosti
250 ml pavlake
100 g trapista
50 g parmezana
50 g buđavog sira
ulje
so, biber
suvi začin
menta
Priprema:
1. Ćureće batake kratko obariti. Kada je meso omekšalo izvaditi i ostaviti da se ocediti od viška tečnosti.
2. Na ugrejanom ulju propržiti batake sa obe strane da dobiju rumenu boju. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na istoj masnoći propržiti brašno, vodeći računa da ne porumeni.
4. Postepeno dolivati tečnost u kojoj se meso kuvalo i neprekidno mešati da se dobije gust sos.
5. Dodati pavlaku i nastaviti mešanje.
6. Na kraju, dodati rendani sir, začiniti prema ukusu i sve dobro promešati kako bi se sir rastopio i masa povezala.
7. U vatrostalnu posudu dodati polovinu sosa, zatim poređati meso pa preliti ostatkom sosa.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta.
9. Poslužiti toplo posuto listovima mente.