Start Deserti Cvet torta sa višnjama

Cvet torta sa višnjama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (5 glasova, prosek: 5.00 od 5)
Loading ... Loading ...

cvet torta

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin, pa ga sjediniti sa brašnom, šećerom u prahu, kakaom, praškom za pecivo, kiselom pavlakom i kašikom rakije. Ostaviti u frižideru da odstoji oko 30 min.
2. Hladno testo podeliti na 5 jufki.
3. Od kartona izrezati šablon u obliku cveta, prečnika oko 24 cm.
4. Potom razviti jednu jufku, preko nje staviti šablon pa po njemu izrezati koru. Na isti način pripremiti preostale kore. Svaku koru izbockati i peći u plehu obloženom papirom za pečenje na 175 °C oko 10-12 min.

Fil:
1. Višnje ocediti, a 200 ml soka ostaviti sa strane.
2. Biljni šlag umutiti, pa dodati med i kiselu pavlaku, te sve dobro izmešati. Smesu podelite na 2 jednaka dela.
3. U prvi dodati mleko, pa kratko izmiksati, a u drugi sipati sok iz kompota, te po potrebi dodati šećera u prahu.
4. U smesu sa sokom lagano umešati oceđene višnje, a po želji se može dodati i naseckana čokolada za kuvanje.

Finalni postupak:
1. Jednu gotovu koru staviti na tacnu za služenje. Uz rub kore, pomoću šprica za ukrašavanje naneti puslice od šlaga bez voća, a sredinu kore premazati voćnim kremom.
2. Prekriti drugom korom, pa je lagano pritisnuti, te ponoviti postupak sa ostatkom krema i korama. Poslednju koru ukrasiti šlagom i višnjama.

vesna filipovic idvor
Recept Vesne Filipović iz Idvora