Start Zanimljivosti Cvija: Omiljena jela iz detinjstva su mi čokoladni rolat, ruska salata, sarma…

Cvija: Omiljena jela iz detinjstva su mi čokoladni rolat, ruska salata, sarma…

cvija

Mladi pevač Stefan Cvijanović Cvija, rođen je 3.avgusta 1989. godine u Beogradu. Sa svojih 25 godina postigao je mnogo, osim dva CD, koja ima iza sebe, on je i vlasnik muzičke produkcije “Hit Music”. Muzikom je počeo da se bavi 2006. godine i za sada je sarađivao sa brojnim poznatim imenima iz sveta rep muzike. Uskoro priprema treći album koji će biti pravo iznenađenje za njegovu brojnu publiku. Gde često izlazi i šta voli da pojede u beogradskim restoranima, kao i kakav je kuvar, miljenik tinejdžerki otkrio je samo za nas.

Umeš li da kuvaš?
Ne mogu baš da se pohvalim kulinarskim veštinama, ali po potrebi umem da se snađem i napravim sebi neki lagani obrok. Posluže mi ponekad kanali poput “24h Kitchen”, gde uvek nađem neki jednostavan, a dobar recept.

Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?
Pošto mi je dan uglavnom ispunjen obavezama od jutra do mraka, kuvanje doživljavam kao obavezu više, pa se uglavnom hranim po restoranima. S druge strane kada je neka prilika i imam viška slobodnog vremena, mogu da se potrudim i u tom slučaju mi to predstavlja uživanje.

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva
To su uglavnom recepti moje mame i babe, kao na primer, čokoladni rolat, ruska salata, sarma…

Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?
Obožavam kinesku kuhinju i bar tri puta nedeljno jedem njihovu hranu. Italijanska kuhinja je donekle svakodnevna, skoro domaća. Volim grčki giros kao i turski kebab. Uvek sam rad da probam nešto novo kada je reč o hrani. Sećam se da mi libanska hrana baš nije prijala.

Omiljeni restoran, mesto za izlaske?
“Fabrika dobrog ukusa”- odličan restoran sa neobičnim jelovnikom. “Koliba” – najbolja riba u gradu. “Makao” i “Asia Food” – odlična kineska hrana. Često jedem i u “Cherry”-ju i “Intergalactic Dinner” restoranima.

Recept, preporuka
500gr njoka,
200gr brokolija,
3dl neutralne pavlake i
300gr na komadice iseckanog pilećeg ili ćurećeg mesa.
Prvo skuvati brokoli i njoke odvojeno i odvojiti ih sa strane. Zatim ispržiti komadiće mesa, dodati im slatku pavlaku, prethodno skuvane njoke i brokoli, i sve to lagano mešati na tihoj vatri. Začiniti parmezanom, biberom i solju po zelji.

Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?
U poslednje vreme zbog posla ne stižem. Već 4 meseca nisam kročio u teretanu, ali se od oktobra stvar menja. Turneje mi ne dozvoljavaju. Čovek čim nema normalan san i fizičku aktivnost, ne oseća se baš najbolje, a ja to moram, tako da menjam sve, pamtite, od oktobra :)

Pozitivna misao za kraj
Možes sve što poželiš.

Autor: Bobana Živanović, Life Content

Foto: Facebook