Za 10 osoba priprema: 30 min.
Mrsno jelo pečenje: 30 min.
Sastojci:
Za testo:
– 6 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 3 kašike mleka
– 3 kašike ulja
– 6 kašika brašna
– 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
– 6 belanaca
– 7 kašika šećera
– 5 kašika džema od kajsija
– 150 g mlevenih oraha
Priprema:
1. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo i pomešati.
2. Smesu izliti u nauljen i brašnom posut pleh i peći u rerni na 180°S 15 min.
3. Dok se kora peče, umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodavajući šećer uz neprekidno mućenje dok se ne dobije čvrst šam.
4. Izvaditi koru iz rerne, a temperaturu smanjiti na 150°S.
5. Koru premazati džemom, posuti polovinom oraha i naneti šam. Odgore posuti ostatkom oraha i vratiti da se peče još 15 min.
6. Pečen i prohlađen kočač iseći na štanglice.
Arhiva: Bakini slatkiši