Savršeni recept za savršeno jelo. Probajte, i pišite nam kako vam se dopalo u komentarima.
Sastojci:
– 600 g mešanog mlevenog mesa
– 2 kašike soja sosa
– 1 kašika vinjaka
– 1 kašičica šećera
– 1 jaje
– 1 kašika kukuruznog brašna
– 200 g bukovača
– 100 g rezanaca za supu
– 250 g kineskog kupusa
– 2 kašike seckanog korena đumbira
– 1 praziluk
– 2 dl juneće supe
– 0,5 dl ulja
– mešavina začine, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, soja sos, vinjak, šećer, jaje i kukuruzno brašno. Dodati začine po ukusu i ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Od pripremljene mesne mase oblikovati 15 kuglica.
3. Bukovače, kineski kupus i praziluk iseći na štapiće.
4. U većem tiganju na malo ulja propržiti mesne kuglice kako bi porumenele, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti bukovače i praziluk, zatim dodati koren đumbira i kineski kupus, te kratko propržiti. Dinstati povrće uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Pred kraj dinstanja vratiti mesne kuglice, dodati rezance za supu i začine po ukusu. Sve zajedno dinstati 5 minuta dok rezanci ne omekšaju.
Foto: Thinkstock
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net