Sastojci:
– 4 veća fileta soma
– 4 veća lista blitve
– 1 glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 350 g šampinjona
– 150 g pirinča
– 50 g margarina
– 1,5 l supe od povrća
– mešavina začina
Priprema
1. Listove blitve oprati i očistiti zadebljanja po sredini pa preliti ključalom vodom da se popare.
2. Crni luk iseckati na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu a zatim dodati šampinjone, te i njih kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti uz neprekidno mešanje 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri a suvišna tečnost ne uvri.
4. Filete soma začiniti pa po njima rasporediti malo fila te ih urolati. Svaku rolnu preseći napola i uviti u list blitve.
5. Ovako oblikovane rolnice uviti u foliju a krajeve uvrnuti. U šerpu sipati supu od povrća pa kad provri spustiti rolnice u foliji i kuvati oko 15 min.
6. Kada se prohlade, skloniti foliju pa ih poslagati u nauljenu tepsiju i prekriti listovima margarina. Kratko zapeći u rerni.
7. Gotovo jelo poslužiti uz rižoto koji je preostao od punjenja.
Uživajte!
D.S.