Pop pevač Daniel Kajmakoski rođen je u Mekedoniji, u gradu Strugu u kojem je proveo bezbrižno detinjstvo. Zahvaljujući ocu, koji je lepo pevao i svirao harmoniku, Daniel je još kao mali zavoleo muziku. Kasnije se sa porodicom seli u Beč, u kojem je obavljao najrazličitija zanimanja, ne bi li preživeo. Iako je komponovao pesmu za Karolinu Gočevu “Više se ne vraćaj” koja je doživela veliki uspeh, nije uspeo da se ostvari u muzičkim vodama. Ubrzo gubi nadu i počinje da odustaje od svojih muzičkih snova, ali zahvaljujući prijatelju Antaoniu koji ga je prijavio na takmičenje “X Faktor”, Danijelov život odlazi u sasvim drugom pravcu i menja se iz korena. Uz svoj neizmerni talenat, ali i uz podršku najmilijih, mladi pevač je poneo titulu pobednika na ovom prestižnom takmičenju. Snimio je numeru “Ne mogu protiv srca svog” koju je komponovao Kiki Lesendrić, a čuće se i u najnovijem filmu Darka Bajića “Bićemo prvaci sveta”, a sledeće godine će predstavljati svoju zemlju, Makedoniju, na takmičenju “Eurosong” koje će se održati u Austriji. Ovaj šarmantni Makedonac za sebe kaže da nije probirač i sva hrana spremljena sa ljubavlju i kreativnošću je ono što on stvarno voli.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Obožavam da kuvam i smatram da se odlično snalazim u kuhinji, posebno kada je u pitanju meni draga osoba.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
Na detinjstvo me najviše podsećaju rendane jabuke sa cimetom koje mi je mama pripremala, nisam bio izbirljiv u pogledu hrane, jeo sam sve.
Omiljeni restorani u rodnom gradu
Omiljeni restoran u mom rodnom gradu Struga je restoran “Sveti Nikola” u kojem se služi izvanredna tradicionalna hrana.
Kada sam u Beču, kojeg isto smatram svojim rodnim gradom jer sam dosta vremena živeo u njemu, volim da odem u sushi restoran “Yummee”. U Beogradu sam čest gost restorana Wurstplatz.
Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Kada sam u inostranstvu, zavisi od situacije, volim kinesku hranu i volim sushi. Svakako da nisam ljubitelj restorana brze hrane, ali najviše volim da mi neko od ljudi koji tu žive preporuči restoran sa dobrom kuhinjom.
Da li vodiš računa o ishrani?
Veoma vodim računa o ishrani, naročito o unosu voća i povrća, smatram da je to najvažnije za energiju koju dobijam. Nedavno sam otkrio i da je krompir dobar izvor vitamina C, a ranije sam ga izbegavao smatrajući da nema nikakvu hranjivu vrednost.
Omiljena kuhinja
Omiljena kuhinja mi je kuhinja moje mame, sva hrana koju ona sprema, smatram da je bilo sta više reći o tome suvišno.
Slani ili statki specijaliteti?
Veliki sam ljubitelj dobre hrane, možda malo više volim slane specijalitete.
Omiljeni recept za kraj
Omiljeni recept je iz domaće kuhinje, a to je klasična musaka koja se satoji od krompira i mlevenog mesa. Izdinstati crni luk i mleveno meso, začiniti. Krompir iseći na kriške i ređati neizmenično, krompir , meso. Na kraju preliti jajima i pavlakom i zapeći u rerni. Prijatno!
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Promo