Start Restoranski vodič Danijel Alibabić: Nakon burne noći kiselo-ljuta čorba vraća me u život

Danijel Alibabić: Nakon burne noći kiselo-ljuta čorba vraća me u život

danijel-alibabic

Crnogorski pevač i tekstopisac Danijel Alibabić rođen je 1988. godine u Podgorici gde je završio osnovnu školu, a kasnije i osnovnu i srednju muzičku školu. Još kao dečak, Danijel je učestvovao na mnogim dečjim festivalima i takmičenjima širom Crne Gore gde je imao zapažene nastupe. Publici u Srbiji postaje poznat kao jedan od članova muškog benda “No name” koji je predstavljao Srbiju i Crnu Goru na “Eurosongu” 2006. godine. Posle raspada benda ovaj šarmantni pevač kreće da gradi svoju solo karijeru. Pamtimo ga i kao jednog od stanara na imanju Lisovići, u rijalitiju “Farma”. Na meti tabloida našao se nakon burnog razvoda sa manekenkom Jovanom Nikolić kao i zbog mnogobrojnih prepucavanja u medijima. Nakon ove afere, pevač je rešio da se vrati na muzičku scenu, a nastup na “Grand” festivalu i numera “Grad” pomažu mu u toj zamisli. Iako nije čest gost kuhinje i retko ga možete sresti pored šporeta, možda se jednog dana ipak predomisli.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Verujte da sam po tom pitanju jako razmažen i da živim sa majkom pored koje nikad nije bilo potrebe da naučim bilo šta da napravim u kuhinji.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
– Obavezno viršle, keks i mleko, što i dan danas konzumiram, a omiljeno jelo iz detinjstva mi je bila musaka koju moja majka odlično pravi, prste da poližeš.

Omiljeni restoran, preporuka?
– U poslednje vreme sam “zaražen” Kinezima pa često jedem u njihovim restoranima, posebno u Budvi, u kineskom restoranu “Hong Kong”. Nakon burne i naporne noći kiselo- ljuta čorba me vrati u život.

Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
– Pa uglavnom je brza hrana u pitanju, McDonald’s, a u gradovima u kojim ima Hard Rock Caffe obavezno svratim u njihov restoranski deo.

Da li vodiš računa o ishrani?
– Kako kad, kad primetim da prelazim granicu onda malo povedem računa o tome šta i koliko jedem. Inače se trudim da budem umeren u svemu što radim, pa tako i u jelu.

Slani ili statki specijaliteti?
– Naravno, i slani i slatki.

Da li postoji nešto što nikada ne biste pojeli?
– Ne postoji. Sve što je ukusno i što je jestivo može da prođe kod mene. Jesam probirljiv, ali u smislu da mora da mi se sviđa. Nebitno je šta je servirano, samo da je ukusno.

Omiljeni recept
– Ćuretina s mlincima jer je ovo jelo izuzetno ukusno, a svi znamo koliko je ćuretina zdrava.

Sastojci:
– ćureći file ( 200gr), beli biber, biljni začin, neutralna pavlaka, mlinci (150gr), pileća supa (1dl), kačkavalj, parmezan i gorgonzola.

Priprema:
– Pileći file začiniti i peći u tiganju nekoliko minuta.
– Potom izbaciti meso iz tiganja i u njega dodati supu, pavlaku i malo parmezana, pa sve to krčkati dok ne dobijete gustu masu.
– Polovinu dobijene mase sipati u vatrostalnu posudu, pa preko toga posuti usitnjene mlince. Potom poređati red ćurećeg mesa, a zatim i ostatak smese.
– Peći u rerni na 200 stepeni, oko desetak minuta, a nakon toga otklopiti posudu, posuti parmezanom i ostaviti u rerni još malo da se zapeče.
Prijatno!

Autor: Jasmina jovičić
Foto: Hello!