Start Restoranski vodič Danijel Đurić: Volim kada mi devojka nešto lepo spremi!

Danijel Đurić: Volim kada mi devojka nešto lepo spremi!

Mladi pevač Danijel Đurić rođen je 1983. godine u Smederevu. Osnovnu, srednju i nižu muzičku školu završio je u Beču iz kojeg se 1997. godine vraća u Srbiju i snima svoj album prvenac “Na koju stranu sveta”. Ubrzo postaje miljenik tinejdžerki, a bez njegovih hitova “Željo jedina”, “Koga sada lažeš” i mnogih drugih, teško da se mogla zamisliti i jedna žurka. Ovaj mladi umetnik, osim što je poznat po izvanrednim nastupima širom prestonice, vlasnik je i uspešne produkcijske kuće. A da li se Danijel snalazi u kuhinjskim odajama i koji recept je odlučio da podeli sa našim čitaocima, pročitajte…

Foto: danijeldjuric.com
Foto: danijeldjuric.com

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Iskreno, ne kuvam. Više volim kada dođem kod majke na ručak, ili kada devojka nešto lepo spremi. Ipak, najviše volim dobre restorane.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
– Kao dete sam bio probirljiv i poput većine dece najviše sam voleo picu i hranu iz Mc Donald’s restorana iako sam znao da to nije zdrava hrana. Moram da priznam da sam voleo i pasulj, a i dan danas ga volim.

Omiljeni restoran, preporuka
– Volim restorane sa domaćom kuhinjom, a kad je Beograd u pitanju to je restoran “Konoba akustik”, “Pahuljica”… Volim i italijansku kuhinju i tu bi preporučio restoran “North 44” koji poseduje prelep ambijent u mirnom delu Beograda. Volim restorane u kojima se osećam opušteno pa shodno tome u Mladenovcu upravo gradim etno odmaralište na kojem će se ljudi osećati kao kod svoje kuće.

restorani 2

Da li vodiš računa o ishrani?
– Vodim računa o ishrani koliko mi to vreme dozvoli. Trudim se da mi doručak bude kvalitetan jer smatram da je to najbitniji obrok. Ne volim masnu hranu, volim salate i kuvana jela.

Omiljena kuhinja
– Omiljena kuhinja mi je naša srpska domaća kuhinja, a omiljena jela su mi čorbast pasulj i paprikaš.

Slani ili slatki specijaliteti?
– Ja više preferiram slane specijalitete. Slatko volim posle ručka, ali čisto da se zasladim, ne volim da preterujem.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojeo?
– Sve sam na neki način probao. Ne volim baš mnogo eksperementisanja i ne bih nikada, na primer, probao žablje batake.

Podeli sa nama omiljeni recept
Što se tiče recepta nisam neki kuvar, ali eto neka to bude bečka šnicla jer sam dugo živeo u Beču i volim da je pojedem.

Bečka šnicla
Sastojci (za 4 osobe): >
– 600 gr telećih šnicli (oko 4 velike šnicle), 2 jaja, brašno, prezle, peršun, jedan limun, so i biber.
Priprema:
– Šnicle blago istuckati tučkom za mesom i začiniti. Zatim ih uvalajti u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
– Pržiti ih u vrelom ulju i povremeno u toku pečenja ih zalivati uljem ne bi li dobile onaj karakteristični talasasti oblik.
– Gotove šnicle posuti peršunom i ukrasiti ih kriškama limuna.