Start Zanimljivosti Danijela Stoiljković Ella: Sećam se bakine mirisne kuhinje, pogotovo gibanice i pogače!

Danijela Stoiljković Ella: Sećam se bakine mirisne kuhinje, pogotovo gibanice i pogače!

ella

Danijela Stoiljković Ella rođena je 25.03.1980. godine. Završila je srednju muzičku školu “Stanislav Binički”, a studirala je i ekonomiju. Svira flautu, a pojavila se na našoj muzičkoj sceni nakon učešća na festivalu u Vrnjačkoj banji 2011.godine. Prvi album “Idem” izašao je 2013. godine sa kog se izdvojila pesma “Ni ti ni ja” koja je koršićena u hit seriji “Folk”. Pre nekoliko dana izdala je pesmu “Ne laži me”, a nama je otkrila da obožava pikantnu hranu, da je od bake naučila da kuva i da ne voli baš da trenira…

Umeš li da kuvaš?

Osobama kojima sam kuvala, kažu da znam, a s obzirom da uglavnom ostavljaju prazne tanjire za sobom, sigurna sam da su u pravu.

Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?

Kad imam vremena, to za mene predstavlja zadovoljstvo, ali bude i dana kad baš i nemam vremena da se posvetim ili jednostavno nije dan za kuvanje, e tad zna da mi bude opterećenje.

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva

Potičem iz jedne domaćinske porodice, gde se negovala tradicionalna kuhinja. Inače moja baka Mladenka koja je živela sa nama je po profesiji bila kuvarica, tačnije dugi niz godina šef kuhinje u “Balkanovom Hotelu Beograd” u mom rodnom Leskovcu, tako da nam je u kući kuvao profesionalac. I danas se često setim njene mirisne kuhinje, a naročito onih najjednostavnijih jela, recimo domaća gibanica, zapečene paprike sa sirom i pogača, a da ne pričam o slatku od smokava ili trešanja.

Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?

I dalje ostajem pri tom da mi je najomiljenija tradicionalna kuhinja, koju najčešće i spremam i konzumiram, ali moram da priznam da sam u poslednje vreme počela da eksperimentišem i sa novim jelima i naizgled nespojivim ukusima. Volim izazove i novine, a uz to sam i veliki hedonista, pa tako i kada je hrana u pitanju. Što se tiče internacionalne kuhinje, obožavam meksičku kuhinju, znači začinjenu hranu, a od nedavno uživam i u azijskim specijalitetima.

Omiljeni restoran mesto za izlaske

Volim da izlazim i jedem na raznim mestima. Postoji toliko dobrih restorana u našem glavnom gradu da stvarno ne bih mogla posebno da izdvojim neki. Najbitnije mi je da to bude u dobrom društvu i uz neke vedre teme. A kad odem u Leskovac onda obavezno svratim na pljeskavice, ćevape, spržu i kajmak u restoranu sa dugom tradicijom “Dale 11”.

Recept, preporuka

Prženija “Ala Dale” – prodinstati crni luk, pariku i paradajz, zatim dodati šampinjone i dimljenu pečenicu (pre toga malo pečenu na roštilju). Sve to ukrčkati petnaestak minuta i na kraju na vrelom jelu odozgo dodati kuglu kajmaka. Sve to poslužiti uz domaći sir i vruću pogaču. Prijatno.

Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?

Moram da priznam da i nisam neki sportski tip, ali i isto tako da mi veoma malo treba da bih svoje telo dovela do savršenstva. To smatram kao veliku prednost zato što mogu da počastim sebe i visokokaloričnom hranom, često bez neke griže savesti. Nikada nisam maltretirala svoje telo, a samim tim i duh, nekim rigoroznim dijetama, nisam imala potrebe za tim niti zbog zdravlja a ni zbog izgleda. Međutim moram da priznam da se rekreativno bavim sportom tri puta nedeljno i da mi to veoma prija kako fizički tako i mentalno, i da bez obzira što uživam u pikantnoj hrani znam da uživam i u zdravoj hrani. S obzirom da se bavim poslom s kojim  ne mogu baš uvek da imam tačan raspored dnevnih aktivnosti, radim dosta i noću, podrazumeva se da moram da nastojim da budem u dobroj formi.

Pozitivna misao za kraj

Život je lep, ako na njega gledate tako.

Autor: Bobana Živanović, Life Content

Foto: PrintScreen