Sastojci:
200 g mladog graška
200 g šargarepe
200 g krompira
200 g jabuka
1 limun
6 kašika majoneza
7 kašika pavlake
2,5 dl supe od povrća
20 g želatina u prahu
5 obarenih jaja
so
Priprema:
1. Šargarepu i krompir oguliti pa iseći na kockice. Potom ih zajedno sa graškom kuvati u slanoj vodi dok ne omekšaju. Povrće ocediti od suvišne tečnosti (tečnost sačuvati) i ostaviti da se ohladi.
2. Jabuke oguliti, iseći ih na kockice i preliti sokom od limuna.
3. U većoj posudi sjediniti bareno povrće sa jabukama te preliti mešavinom majoneza i pavlake. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. Želatin preliti sa 8 kašika vode i sačekati da nabubri, a potom ga sjediniti sa 2,5 dl supe od povrća. Umešati u smesu od povrća i majoneza pa polako promešati. Ostaviti da se ohladi.
5. Odgovarajući kalup obložiti providnom folijom, a potom u njega sipati polovinu pripremljene smese. Rasporediti obarena jaja i preliti preostalom smesom. Preko noći rolat ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim ga izvrnuti na tacnu i dekorisati po želji.