Sastojci:
Keks masa
600 g mlevenog keksa
250 g šećera u prahu
250 g putera
250 ml soka od pomorandže
200 g seckanih oraha
200 g čokolade
(Milka nugat)
Čoko preliv
250 g čokolade za kuvanje
70 g putera
5 kašika mlevenog keksa
Puter krem
125 g putera
100 g šećera u prahu
2 kašike mleka
2 kašike ekstrakta ruma
I još
čokoladne mrvice
orasi
20 g čokolade
Priprema:
Keks masa
1. U dubljoj posudi pomešati keks i šećer u prahu.
2. Dodati seckane orahe, izrendanu čokoladu, sok od pomorandže i omekšao puter. Sve sastojke dobro izmešati da se što bolje sjedine.
3. Od dobijene smese oblikovati tortu po želji.
Čoko preliv
1. Na pari rastopiti usitnjenu čokoladu sa puterom, sve vreme mešajući. Dobijenu smesu malo prohladiti, pa dodati mleveni keks i promešati.
2. Ravnomerno preliti tortu.
3. Zatim, tortu ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
Puter krem
1. Umutiti puter sobne temperature sa šećerom u prahu da se dobije fina, kremasta struktura.
2. Dodati mleko i rum pa sve još jednom sjediniti da se sastojci dobro povežu.
Finalni postupak
1. Puter krem sipati u poslastičarski džak pa krajeve dobro umotati i ukrasiti tortu prema želji.
2. Preko čokoladne glazure posuti čokoladne mrvice i orahe umočene u čokoladu.