Start Vaši recepti Denisova čoko fantazija

    Denisova čoko fantazija

    Recept Dijane Popović iz Beograda

    Čokoladna plazma torta

    • 120 min
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Keks masa
    600 g mlevenog keksa
    250 g šećera u prahu
    250 g putera
    250 ml soka od pomorandže
    200 g seckanih oraha
    200 g  čokolade
    (Milka nugat)
    Čoko preliv
    250 g čokolade za kuvanje
    70 g putera
    5 kašika mlevenog keksa
    Puter krem
    125 g putera
    100 g šećera u prahu
    2 kašike mleka
    2 kašike ekstrakta ruma
    I još
    čokoladne mrvice
    orasi
    20 g čokolade

    Priprema:

    Keks masa
    1. U dubljoj posudi pomešati keks i šećer u prahu.
    2. Dodati seckane orahe, izrendanu čokoladu, sok od pomorandže i omekšao puter. Sve sastojke dobro izmešati da se što bolje sjedine.
    3. Od dobijene smese oblikovati tortu po želji.
    Čoko preliv
    1. Na pari rastopiti usitnjenu čokoladu sa puterom, sve vreme mešajući. Dobijenu smesu malo prohladiti, pa dodati mleveni keks i promešati.
    2. Ravnomerno preliti tortu.
    3. Zatim, tortu ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
    Puter krem
    1. Umutiti puter sobne temperature sa šećerom u prahu da se dobije fina, kremasta struktura.
    2. Dodati mleko i rum pa sve još jednom sjediniti da se sastojci dobro povežu.
    Finalni postupak
    1. Puter krem sipati u poslastičarski džak pa krajeve dobro umotati i ukrasiti tortu prema želji.
    2. Preko čokoladne glazure posuti čokoladne mrvice i orahe umočene u čokoladu.