Sastojci:
za svetli fil
– 120 g bele čokolade
– 200 g mlevenog keksa
– 150 ml slatke pavlake
– 75 g margarina
– 30 g šećera u prahu
– 1 žumance
za tamni fil
– 200 g čokolade za kuvanje
– 200 g mlevenog keksa
– 150 g margarina
– 100 g šećera u prahu
– 1 jaje
Priprema:
Svetli fil:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti slatku pavlaku i izlomljenu belu čokoladu, pa mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i žumancetom. Dodati ohlađenu smesu od pavlake i čokolade, mleveni keks i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Smesu ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim od nje oblikovati valjak prečnika 4 cm.
Tamni fil:
1. Čokoladu za kuvanje izlomiti i otopiti na pari, a zatim je ohladiti do sobne temperature.
2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati jaje i izmiksati. Sjediniti sa prohlađenom čokoladom, dodati mleveni keks i izmešati.
Finalni postupak:
1. Na papir za pečenje sipati ohlađeni tamni fil, pa ga nauljenim rukama oblikovati u pravougaonik debljine 1 cm.
2. Na početak tamne smese staviti valjak od svetlog fila i urolati da se krajevi spoje.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs