Sastojci:
1 kg bundeve
150 g smeđeg šećera
100 g putera
120 g seckanih oraha
100 g digestiv keksa
250 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Bundevu oljuštiti i ukloniti semenke, pa iseći na kockice približno iste veličine.
2. U pleh obložen papirom za pečenje složiti isečenu bundevu i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200C dok ne omekša.
3. Pečenu bundevu ostaviti da se ohladi a zatim je fino ispasirati.
4. Šećer rastopiti da se karamelizuje uz postepeno dodavanje nove količine šećera. Ne mešati tokom procesa.
5. U rastopljeni šećer dodati iseckani puter i 50 ml slatke pavlake pa promešati i skloniti sa vatre.
6. Dodati ispasiranu bundevu i još jednom sve dobro promešati i ostaviti da se ohladi.
7. Preostalu slatku pavlaku umutiti a keks samleti i pomešati sa seckanim orasima.
8. U čaše sipati sloj krema, slatku pavlaku, posuti keksom i orasima a zatim dodati još jedan sloj krema i dekorisati slatkom pavlakom.