Start Preporučujemo Deserti sa sezonskim voćem: 4 poslastice s kasijama

Deserti sa sezonskim voćem: 4 poslastice s kasijama

Torta od kajsija

DH
DH

Sastojci:
– 300 g piškota
– 150 g putera
– 1 kesica želatina
– 1 kg kajsija
– 5 dl jogurta
– 150 g šećera
– 1 kesica vanil-šećera
– 1 limun
– 4 dl slatke pavlake
– 0,5 dl soka od kajsija
– 2 kesice krem šlaga od vanile

Priprema
1. U kesu staviti 200 g piškota, te ih grubo isitniti oklagijom. Puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa isitnjenim piškotama i 50 g šećera, pa dobro izmešati. Pripremljenu masu sipati u okrugao kalup za tortu, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kajsije očistiti od koštica, te polovinu izmiksovati u blenderu, a drugu polovinu iseći na kocke. Ostatak piškota sitno iseckati i poprskati sokom od kajsija.
3. Pripremljen želatin pomešati sa miksanim kajsijama, jogurtom, 100 g šećera i vanil-šećerom.
4. U pripremljen fil dodati seckane kajsije, šlag od slatke pavlake i natopljene piškote, pa polako promešati.
5. Stegnutu podlogu od piškota izvaditi iz frižidera, te na nju sipati pripremljen fil i vratiti u frižider. Ohlađenu i stegnutu tortu izvaditi iz kalupa.
6. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice, premazati ga preko torte i dekorisati po želji.