Sastojci
(za testo):
– 400gr spanaća
– 2 jajeta
– 100gr nemasnog sira
– beli luk u prahu
– origano, so
– paradajz sos
Priprema
Spanać skuvati i iscediti koliko god je moguće, iseckati, potom sediniti sa 2 belanca i sirom. Po ukusu posoliti, dodati beli luk u prahu i oregano i dobro izmiešati. Rernu zagrejati na 200 stepeni, na pleh staviti papir za pečenje i podmazati sa par kapi maslinovog ulja. Smesu rasporediti po plehu na debljinu otprilike 5mm i ostaviti da se pece 30-35 minuta ili dok krajevi ne porumene. Kad je podloga gotova, izvaditi iz rerne, premazite paradajz sosom i filujte sastojcima po želji. Picu vratite u rernu 10 minuta da se zapeče.
Predlog:
Umesto svežeg sira, za “jaču” verziju podloge, mozete koristiti rendani kačkavalj ili edamer, ali tada više nije dijetalno!
Napomena:
Da bi kora uspela, veoma je važno dobro iscediti sanać. Ukoliko vam se desi da se nakon raspoređivanja smese po plehu pojavi tečnost na krajevima, koristite papirne ubruse da pokupite visak.