Start Kuvamo sa Gastronomske priče Dnevnik jednog hedoniste – Dijana Popović i gastronomske priče iz Praga

Dnevnik jednog hedoniste – Dijana Popović i gastronomske priče iz Praga

Česi su poznati kao pivopije, zato je izbor piva više nego zadovoljavajući. Jednostavno, svako može pronaći pivo po svom ukusu. Nemojte propustiti da probate češki gulaš serviran u činiji od hleba i tako uživate u ukusima koje nećete zaboraviti. Osim gulaša, obavezno probajte i butkicu u pivu sa crnim hlebom, čija aroma će razgaliti vaša čula. Ako volite nešto konkretnije, ukus pečene prasetine neće vas razočarati, naprotiv. Vaša čula će zaigrati već onog momenta kada na promenadi ugledate kako se peče i tako mami prolaznike da svrate na slastan i ukusan zalogaj.
Turistickagastroponuda
Foto: Dijana Popović
Kada ste već u Pragu, posetite i Karlove Vari, koje se nalaze oko 120 km od Praga. Karlove Vari su prestižna i prelepa banja, poznata po termalnim, lekovitim izvorima i šetalištima pored reke Teple (Tople). U Varima, osim welness i spa programa, potražite i čuveni alkoholni biljni liker – Becherovka, koji sadrži 27 lekovitih trava.
Posebno bih izdvojila da svake godine, u većim evropskih gradovima pa tako i u Pragu, 11. novembra u 11 časova, 11 minuta i 11 sekundi započinje čuveni Božićni sajam. U okviru ove manifestacije, na bogato ukrašenim ulicama i trgovima nalaze se drvene kućice sa raznolikom prazničnom ponudom (kobasice, slatkiši, kolači, kuvano vino).