Sastojci:
za koru
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 2 vanil-šećera
– 3 kašike brašna
– 3 kašike gustina
za fil
– 2 jajeta
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 vanil-šećera
– 40 g čokolade za kuvanje
za posipanje
– 50 g šećera u prahu
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati dve kašike šećera uz neprekidno mućenje dok se šećer ne rastopi. Žumanca umutiti sa preostalim šećerom.
2. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom. Dodati brašno i gustin, pa opet promešati da bi se dobila ujednačena masa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu masu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Pečenu koru, dok je još topla, urolati u vlažnu krpu.
Fil:
1. Sjediniti jaja, šećer u prahu i vanil-šećer i kuvati na pari uz neprekidno mućenje dok se krem ne zgusne.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
3. U ohlađeni fil postepeno dodavati puter i mutiti mikserom dok se ne dobije fini krem.
Finalni postupak:
Ohlađenu koru premazati filom i urolati. Rolat umotati u suvu krpu i ostaviti u frižider da se stegne. Pred služenje rolat posuti šećerom u prahu.
Uživajte!
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net