Brzo i ukusno: Lagane koktel salate .................................... 16-18 Tema broja: Gurmanski praznični jelovnik............................ 27-29 Sezonski meni: Veliki božićni post ...................................... 32-33 Ekonomična trpeza: Slatki i slani uštipci .............................. 38-40 Kupujte pametno: Hranljivo zrno pasulja ............................. 48-49 Napici: Penušavi vinski kokteli .......................................... 50-51 Domaći specijalitet: Karlovački kuglof ................................. 52-55 Dečji meni: Praznični kolačići ........................................... 56-57 Šoping saveti: Šerpe proverenog kvaliteta ............................ 66-67
Reč urednice
Uplovili smo u veliki božićni post, pravo iskušenje za gurmane koji žele da poštuju ovaj običaj. Na neko vreme odreći ćete se mrsnih i mlečnih đakonija, ali to ne znači da nećete uživati u hrani. Posna jela i slatkiši mogu da budu podjednako ukusni i slasni kao i mesni specijaliteti. Naravno, mislili smo i na one koji ne poste, pa smo u skladu sa uobičajenim konceptom ”Dobre hrane” pripremili raskošnu prazničnu trpezu sa obiljem slanih i slatkih zadovoljstva. Na vama je da napravite izbor i sledite naša uputstva kako bi vaša novogodišnja, božićna ili slavska trpeza zablistala u punom sjaju. Srećnu Novu godinu i predstojeće praznike, želi vam redakcija ”Dobre hrane”
Vaša Ženja Aćimović