Start Naša izdanja Dobra hrana Dobra hrana #41 mart 2011

Dobra hrana #41 mart 2011

RUBRIKE:

Testa: Čarolije od prhkog testa 18-20

Tema broja: Lagana posna trpeza 26-28

Brzo i ukusno: Sočne pohovane šnicle 2-33

Ekonomična trpeza: Mozak kao delikates 40-42

Mala škola kuvanja: Krmenadle na gurmanski način 45-47

Sezonske poslastice: Maštoviti posni rolati  50-52

Kupujte pametno: Soja – eliksir zdravlja 54-55

Dečji meni: Medeni slatkiši  56-57

Reč urednice

Nekada su naše bake, pa i majke, osnovne životne namirnice poput brašna, šećera i ulja, kupovale na džakove, kartone i skladištile u ostavama. Mlađe generacije to retko čine, sve kupujemo pomalo tek koliko je potrebno. Verovatno nemamo tu predstavu o nemaštini, ali u poslednje vreme sve više manjka i novca za veću kupovinu. Možda će nas svakodnevna poskupljenja osnovnih namirnica podstaći da napunimo špajz. Sve je više domaćica koje pored slatkih i slanih peciva počinju da mese i hleb. Nekada ni finansije nisu presudne, stvar je ukusa i mirisa, a o zdravlju da i ne govorimo. Kupovna peciva su često polupresna, lagana poput vate, sa ukusom aditiva, a nakon kraćeg mirovanja postaju tvrda i nejestiva. Zato vam preporučujemo da se okrenete našim proverenim receptima i upustite u malu kulinarsku avanturu!

Vaša Ženja Aćimović