RUBRIKE:
Brzo i ukusno: Osvežavajuće salate .16-18
Ekonomična trpeza: Pite od zeleniša 22-24
Sezonski meni:
Roštilji za piknik u prirodi 29- 32
Mala škola kuvanja:
Gurmanluci od svinjskog buta 35-38
Testa: Kaneloni na 4 nova načina 42-44
Tema broja: Vrhunske poslastice sa jagodama .50-52
Kupujte pametno:
Rotkvice – lekoviti prolećni plod 54-55
Dečji meni: Makaron 56-57
Reč urednice
Neka lagani zalogaji i brzi, jednostavni recepti zavladaju vašim jelovnikom u narednom periodu. Tešku i masnu hranu ostavite za neke hladnije dane, te se prepustite i uživajte u sezonskom voću i povrću. U ovom broju pronaći ćete mnoštvo zdravih i ukusnih recepata za pripremu osvežavajućih vitaminskih salata, finih krem čorbi, neodoljivih kanelona… Posebno smo se potrudili da napravimo prefinjene poslastice od jagoda, ali i da vam predstavimo njegovo ”veličanstvo” makaron – fini kolačić poreklom iz Italije. Uživajte u odabiru, pripremi i degustaciji jela pripremljenih po našim proverenim receptima!
Vaša Ženja Aćimović