Sastojci:
-3 kg rečne ribe (deverika, karaš, bucov…)
-500 ml ulja
-100 ml vinskog sirćeta
-1 kašika soli
Priprema:
1. Dobro očistiti ribu od krljušti i iznutrica.
2. Zatim staviti ribu u dublju šerpu, dodati so i preliti je uljem i sirćetom.
3. Poklopiti, pa peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 2 sata.
4. Potom sniziti temperaturu na 100°C i nastaviti sa pečenjem još 4 sata. Isključiti rernu, a šerpu sa ribom ostaviti da se postepeno ohladi u rerni.
5. Nakon toga, ocediti odsuvišne masnoće i poslužiti uz crni luk ili praziluk.
Na ovaj način kosti od ribe raspašće se u potpunosti, a meso će biti usitnjeno, tako da nema potrebe za dodatnom obradom u blenderu.
Recept Jelene Vesović iz Aleksinca
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net