Sastojci:
Testo
1 kg mekog brašna T-400
40 g svežeg kvasca
1 prašak za pecivo
300 ml mleka
200 ml jogurta
1 kašika soli
2 jajeta
200 ml ulja
Fil
2 jajeta
350 g sira u krišci
masti po potrebi
Priprema:
1. U posudi za mešenje sjediniti mlako mleko, ulje i jogurt pa dodati svež kvasac, jaja i dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati mešavinu brašna, malo soli i praška za pecivo te ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
2. Umešeno testo upakovati u najlon kesu i ostaviti u frižideru da miruje (testo može da stoji u frižideru nedelju dana i povremeno da se koristi).
3. Odstojalo testo premesiti i od njega oblikovati jufke (broj jufki zavisi od veličine tepsije).
4. Posebno pripremiti fil: sjediniti umućena jaja sa izmrvljenim sirom.
5. Svaku jufku ručno istanjiti pa na sredinu staviti po kašičicu masti i fila, te oblikovati kuglicu.
6. Okruglu tepsiju premazati mašću i u nju poslagati punjene kuglice. Na svaku odozgo staviti kašičicu fila. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok ne porumeni.