Sastojci:
500 g oštrog brašna
500 g mekog brašna
5 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
½ kašičice šećera
25 ml ulja
400 ml tople vode
Priprema:
1. Kvasac pomešati sa šećerom, pa dodati 150 ml tople vode i ostaviti da zapeni.
2. Brašno prosejati, dodati so i promešati.
3. U pripremljeno brašno dodati kvasac, ulje i ostatak tečnosti pa zamesiti tvrdo i glatko testo. Potrebno je malo duže mesiti i imati u vidu da to nije hlebno testo već mnogo tvrđe.
4. Umešeno testo prekriti i ostaviti da naraste.
5. Testo preručiti na pobrašnjavljenu površinu i podeliti na šest jednakih delova i premesiti.
6. Svaku jufku uvitu u najlon foliju i dobro zatvoriti, pa ostaviti u frižideru do 12 sati da miruje (ili testo čuvati do deset dana u zamrzivaču, pa koristi po potrebi).
7. Sutradan, na pobrašnjavljenoj površini rastanjiti testo na debljinu do 0,5 cm, prečnika do 22 cm.
8. Premazati kečapom ili pelatom, dodati po 50 g šunke, 50 g šampinjona, 100 g kačkavalja, origano i masline.
9. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko deset minuta.
10. Izvaditi iz pećnice i poslužiti.