Priprema:
Keksići:
1. Brašno izmešati sa kakaom, dodati sve suve sastojke, a zatim i iseckan margarin. Testo gnječiti prstima, sve dok se dobro ne sjedini. Dodati jaja i zamesiti testo.
2. Testo ostaviti u frižideru oko 1 h, a kad se ohladi, na radnoj površini posutoj brašnom razviti ga oklagijom što tanje.
3. Vaditi keksiće malom okruglom modlom, pa ih ređati na podmazan pleh. Keks peći na 190 °C oko 10 minuta.
Pena:
1. Želatin natopiti hladnom vodom.
2. Vodu, med i šećer pomešati i prokuvati na najjacoj temperaturi, a zatim šerbe ostaviti da vri oko 5 minuta.
3. Skinuti šećer sa vatre i dodati nabubreli želatin, dobro promešati i staviti sa strane.
4. Umutiti čvrst sneg od belanaca pa polako dodavati sirup, uz stalno mešanje. Na kraju dodati ekstrakta od vanile i mutiti sve dok se ne dobije gustina šlaga.
Finalni postupak:
1. Sipati penu u špric ili kesu pa filovati keksiće. Ostaviti ih da se suše najmanje 2 sata na sobnoj temperaturi.
2. Čokoladu sa uljem istopiti na laganoj vatri, preliti keksiće i ostaviti da se glazura stegne.