Sastojci:
½ kg palente
1 kašika masti
½ kašičice soli
±1,5 l vode
150 g sira
100 g mesnate slanine
so, biber
mladi luk
Priprema:
1. U dublju šerpu usuti vodu, dodati malo soli i masti pa sačekati da provri.
2. Postepeno dodavati palentu uz neprestano mešanje tako da sve grudvice budu razbijene.
3. Smesu kuvati na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje oko 20 minuta.
4. Ugrejati tiganj, pa propržiti slaninicu iseckanu na kockice.
5. Pržiti dok ne dobiju rumenu boju, pa preručiti u tanjir sa papirnim ubrusom i ostaviti sa strane.
6. Izmrviti sir, deo ostaviti za dekoraciju a ostatak umešati u pripremljen kačamak, pa sve dobro promešati.
7. Kačamak usuti u tanjir, posuti proprženom slaninom, ustinjenim sirom, dekorisati seckanim mladim lukom ili peršunom i poslužiti.