Sastojci:
600 g mekog brašna
25 g kvasca
250 ml vode
1 kašičica šećera
3 jajeta
50 ml ulja
1 kašičica soli
350 g mladog sira
60 g masti
60 g putera
susam
Ostalo:
ulje (za premazivanje pleha)
brašno (za posipanje pleha)
ISPROBAJTE I…
Lisnatu pitu sa šunkom i jajima
Priprema:
1. U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer i 1 kašičicu brašna. Promešati varjačom pa ostaviti da nadođe.
2. U vanglu sipati polovinu brašna. Dodati so, 2 jajeta, ulje i nadošao kvasac te promešati.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Pokriti ga čistom krpom i ostaviti na toplom da naraste.
4. Nakon toga testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu pa ga premesiti. Zatim ga podeliti na 9 jufki pa i njih ostaviti na toplom da miruju 20 minuta.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom.
6. Uzeti jednu jufku, pa je rastanjiti oklagijom i staviti u tepsiju.
7. Otopiti mast i puter na umerenoj temperaturi, a potom naneti na testo i ravnomerno rasporediti. Odozgo staviti mladi sir pa preklopiti drugim razvijenim testom. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.
8. Poslednje testo premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Iseći na trouglove pa ostaviti da nadođe.
9. Nakon toga peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni (oko 45 minuta).
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net