Jedan od najstarijih začina na svetu, poreklom iz Kine, veoma delotvoran i zdrav jeste đumbir. Najčešće se koristi u azijskoj kuhinji, a sve je popularniji i kod nas. Možete ga koristiti u raznim jelima, kao čaj, sirup ili preliv.
– Đumbir ublažava jutarnju mučninu i koristi se da spreči bolesti vožnje
– Čaj od đumbira ublažava upale i smiruje želudac
– Trebalo bi ga što češće jesti jer jača imunitet i daje nam dosta energije
– Ukoliko vas boli grlo, đumbir dodajte u supu
– Možete ga dodati u bilo koji preliv za salatu ili ga narendajte u bilo koje jelo
– Jedan od najboljih prirodnih lekova protiv glavobolje je upravo đumbir
– Veoma je bogat kalcijumom i gvožđem, možete ga dodati i u sokove ili druge čajeve
– Uništava masne naslage, zato se često i u nalazi u mnogim preparatima za mršavljenje.
Autor: Life Content
Foto: Pinterest